Tuesday, August 19, 2014

Dil Bağı Ameliyatı Videosu





Dil Bağı Ameliyatı


Dil ameliyatı videousu - Dil bağı kesilmesi - Dil altı bağı ameliyatı - Dil altı bağı kesilmesi - Lingual frenulektomi - Tongue tie release surgery - Ankyloglossia surgical correction

Dil bağı ameliyatı (lingual frenektomi), ya da hipertrofik lingual frenulum plastiği, dil bağının kesilerek dilin yeniden serbestleştirilmesi ameliyatıdır. Ufak bebeklerde genellikle lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Daha büyük çocuklarda, damarsal ve kalın dil bağı olanlarda genel anestezi ve ameliyathane şartları gerekebilmektedir.

Dil bağı, dil altından geçen damar ve sinirler korunarak bistüri, makas, elektrokoter ya da lazer yardımı ile kesilebilir.

Dil bağı ameliyatı geciktirilen ve dili ağız tabanına bitişik pozisyonda kalan hastalarda dil bağı kesilmesinden sonra konuşma bozukluğu ve bazı kelimelerde zorlanma aylarca devam edebilmektedir.

Dil bağı olan çocuklar, özellikle konuşurken dilin, üst diş gerisi ve damağa değdirilmesinin gerektiği “d, n, l, r, t, z” harflerini söylerken zorlanmaktadırlar. 3 yaşında ve daha büyük, dil bağı nedeniyle dili ağız tabanına yapışık halde olan çocuklarda bu harflerin çıkartılmasındaki zorlanma ailelerin dikkatini çekebilir.

Aslında bu durum "uzun süreli kaslarını kullanması engellenen bir sporcunun, bu engel ortadan kalktıktan sonra kaslarını  normal kullanabilmesi için belirli bir süreye ihtiyacı olması" şeklinde düşünülebilir.

Dil altı bağı geç kesilen ve ameliyat sonrası konuşma sorunu devam eden çocukların, dil ve konuşma bozuklukları uzmanı tarafından da takip edilmesi ve ailelerin yapılması gereken konuşma terapileri hakkında bilgilendirilmesi uygun olacaktır.


Konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri "www.dil-bagi.ameliyati.info" web sitesinde bulabilirsiniz.

Konu ile ilgili benzer bir linkler >> ​Dil Bağı Bebeklerde, Meme Emmeyi ve Beslenmeyi Nasıl Engeller? / Dil Bebeklerde Emzirme Ultrasonu Videosu / Arka Dil Bağı, Bebeklerin Meme Emmesini ve Yutmasını Nasıl Zorlaştırır? / Dil Bağının Anatomisi ve Bebeklerde Emzirme Üzerine Olan Etkisi Netleşiyor! / Dil Bağı Ameliyatı - Dil Bağı Tedavisi - Dil Altı Bağı Kesilmesi

Dr. Murat Enöz, Kulak Burun Bogaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı

Muayenehane:
İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü, Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel: (0212) 561 00 52
E-mail: muratenoz@gmail.com
Cep tel: (+90) 0533 6550199
Fax: (0212) 542 74 47

Murat Enoz, MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul

Private Office:
Address: İncirli Cad. No:41, Kat:4 (Dilek Patisserie Building), Postal code: 34147, Bakırköy - İstanbul
Appointment Phone: (+90) 212 561 00 52 
E-Mail: muratenoz@gmail.com 
Cell phone: (+90) 533 655 01 99
Fax: (+90) 212 542 74 47

No comments:

Post a Comment